Gemeente Elburg

Buurtbus Elburg-Oldebroek verbetert de dienstregeling

Geluisterd naar de passagiers zal vanaf 10 december 2018 de route van de buurtbus opnieuw worden gewijzigd. Mede hierdoor, maar ook ter verbetering van de aansluiting op de treinen, voornamelijk in ’t Harde, zullen de vertrektijden bij alle haltes zijn aangepast. © Locourant
ELBURG - Geluisterd naar de passagiers zal vanaf 10 december 2018 de route van de buurtbus opnieuw worden gewijzigd. Mede hierdoor, maar ook ter verbetering van de aansluiting op de treinen, voornamelijk in ’t Harde, zullen de vertrektijden bij alle haltes zijn aangepast.
 In samenwerking met de vervoersdeskundige van Keolis (voorheen: Syntus) is besloten de dienstregeling van vòòr december 2017 opnieuw in werking te stellen, wel met enkele kleine wijzigingen. Hierdoor zullen niet alleen de tijden worden aangepast, het extra rondje in Wezep wordt geschrapt. De haltes worden teruggeplaatst naar de Cotoneasterstraat, achter het winkelcentrum ter hoogte van het Chinees restaurant. Overigens mogen passagiers, door middel van handopsteken, op elke gewenste en veilige plaats langs de route in- en uitstappen.
Meer informatie hierover en over de nieuwe tijden kunt u vinden op de websites www.lijn514.nl, www.9292ov.nl en in de lijnfolder die in de bussen ligt.
De 2 buurtbussen rijden op werkdagen elk uur  van 07:00 tot 19:00 uur tegen elkaar in vanaf ‘Station NS ’t Harde’ naar ‘Station NS Wezep’ v.v.  met aansluiting op de treinen richting Amersfoort en Zwolle. Een route van 50 minuten via Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, Mullegen en  ’t Loo.
De Buurtbusvereniging Elburg – Oldebroek is op initiatief van beide gemeenten en de Provincie Gelderland in december 2006 opgericht.  De vereniging bestaat uit 47 enthousiaste en hulpvaardige vrijwilligers die elke week, weer of geen weer, opnieuw hun diensten draaien. De beide comfortabele busjes zijn door Keolis Gelderland beschikbaar gesteld.

Chauffeurs

De Buurtbus is op zoek naar nieuwe chauffeurs voor onze bussen. Kunt u 1 x per week maximaal 4 uur missen dan kunt u zich aanmelden als chauffeur via het contactformulier op de website van de buurtbusvereniging: www.lijn514.nl.