Gemeente Putten

Inwoner schenkt unieke collectie ansichtkaarten aan gemeente Putten

De heer Jansen heeft zijn unieke ansichtkaartencollectie over Putten geschonken aan het gemeentearchief van Putten. © gemeente Putten
PUTTEN - De heer Jansen heeft zijn unieke ansichtkaartencollectie over Putten geschonken aan het gemeentearchief van Putten.
Maandag droeg hij zijn collectie over aan burgemeester Henk Lambooij. Het gemeentearchief is bijzonder blij met de zeer fraaie collectie.
De collectie van de heer Jansen bestaat uit bladen, krantenknipsels en prentbriefkaarten over de gemeente Putten. De prentenbriefkaarten zijn vrij uniek en bijna volledig. Het geeft een goed overzicht hoe Putten zich heeft ontwikkeld. Voor archiefonderzoekers is dit een mooie aanwinst.
Het gemeentearchief heeft de wettelijke taak om archiefstukken van de overheid in goede en geordende staat te bewaren in een archiefbewaarplaats. Het gemeentearchief heeft daarnaast ook de taak om de geschiedenis van de gemeente Putten op een juiste wijze in kaart te brengen. Het gemeentearchief is afhankelijk van particuliere verzamelingen om de geschiedenis in beeld te brengen.