De Belofte

CDA Nijmegen: vereenzaming ouderen ligt op de loer door niet strooien

NIJMEGEN - Het plan van de gemeente Nijmegen om deze winter bij gladheid honderd straten over te slaan, valt slecht bij oppositiepartij CDA. De partij vreest voor vereenzaming van ouderen, omdat die niet meer de deur uit zouden durven. De gemeente neemt de maatregel om 2,5 ton te besparen op de gladheidsbestrijding.
Het idee is om niet meer te strooien in woonstraten die binnen 350 meter liggen van een route die wel wordt gestrooid. 
Marjolijn Mijling van het CDA vindt dat een erg slecht plan. 'Ik vrees dat de kans op ongelukken toeneemt en in een tijd van vergrijzing vind ik het vooral zorgelijk voor oudere mensen.' Ze heeft aan het college vragen gesteld over het strooibeleid.

Zelf strooien

De gemeente wil in de straten waar niet meer gestrooid wordt zoutkisten neerzetten, zodat mensen daar zelf kunnen strooien, Enkele buurtbewoners worden dan aangewezen als beheerder. Maar Marjolijn Mijling moet nog maar zien hoe dit uitpakt. 
Ook bewoners van steile straten zouden volgens haar onevenredig benadeeld worden door de maatregel. Bovendien is het plan volgens Mijling ook nog eens veel te laat aangekondigd. Wat het CDA betreft wordt de maatregel teruggedraaid. 
Ook andere oppositieleden zijn tegen. Maarten Bakker van de VVD noemt de maatregel op Twitter een verkeerde keuze.