Gemeente Doetinchem

13-jarige Isa voor één dag de baas bij De Graafschap

DOETINCHEM - Oké het is maar voor één dagje, maar hoe vaak krijg je nu de kans om aan het roer te staan van een eredivisieclub. De 13-jarige Isa Beemers is voor één dag de algemeen directeur van De Graafschap. Ze schreef zich met honderden andere kinderen in voor de functie en werd uitgekozen. Allemaal in het kader van World Children's Day, waar UNICEF Nederland tal van vacatures voor in het leven riep.
De actie Als een baas laat kinderen tussen de 10 en 18 jaar voor één dag hun droombaan vervullen. Isa is al haar hele leven fan van de Superboeren en zal dinsdag de verantwoordelijkheid krijgen over de hele club.
Tekst gaat verder onder de foto.
Isa en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.
Oké het is maar voor één dagje, maar hoe vaak krijg je nu de kans om aan het roer te staan van een eredivisieclub. De 13-jarige Isa Beemers is voor één dag de algemeen directeur van De Graafschap. Ze schreef zich met honderden andere kinderen in voor de functie en werd uitgekozen. Allemaal in het kader van World Children's Day, waar UNICEF Nederland tal van vacatures voor in het leven riep. © Omroep Gelderland
Een dag lang bepaalt zij het beleid, heeft ze zeggenschap over de spelers, medewerkers, maar ook het stadion. Ze wordt begeleid door niemand minder dan Hans Martijn Ostendorp, de algemeen directeur die voor Isa een stapje opzij zal doen. Als fanatiek supporter van de club, is het voor Isa extra bijzonder dat ze een dag lang de leiding heeft.

'Vader en broer zullen wel jaloers zijn'

'Ik zit altijd met mijn vader en broer op de tribune', zegt Isa over de verbinding met de club. 'Ik denk dat ze wel jaloers op me zullen zijn', lacht ze.
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Isa:
Isa hoopt vooral met haar enthousiasme een goede eenmalige directeur te zijn. 'Ik vind het al zo leuk dat ik een dagje mee kan kijken, ik heb er super veel zin in', zei ze voorafgaand aan haar werkdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!