Gemeente Nijmegen

Striptekenaar Roel Venderbosch verstript zijn eigen leven

NIJMEGEN - Striptekenaar Roel Venderbosch woont in Nijmegen, maar is geboren en getogen Achterhoeker. En daarover gaat ook zijn nieuwste album. Over de 'bandjesjeugd' die hij in Aalten en omgeving beleefde.
In Aalten wordt Ieder jaar een poptalentenjacht georganiseerd en als 14-jarige denkt Roel: ‘Dat wil ik ook!’ Met hulp van pa die ook gek is op muziek leert hij basgitaar spelen en een hele trits van bandjes volgt.
Hij heeft lang getwijfeld tussen de gitaar en de pen, maar zag toch nog meer brood in vormgeving en kunst dan in de muziek en ging dus naar de kunstacademie. 'Nooit spijt van gehad'. Roel studeert af aan de kunstacademie als vormgever en ontwikkelde zich daarnaast als striptekenaar.
Hij kreeg het idee voor een stripalbum over zijn 'bandjesjeugd'. Maar zijn uitgever zag er direct een serie van 4 in. 'Het moet een soort ‘coming of age’-verhaal worden waarin mensen zich kunnen herkennen. Hoe ik me heb ontwikkeld van onzekere, wereldvreemde puper tot volwassen vent. De muziek had daar een grote invloed op en ik denk dat veel mensen dat wel herkennen.’
Roel is nu bezig met het eerste album - dat ergens komend voorjaar in de winkels moet liggen - en wij van Uit met Esther mochten over zijn schouder meekijken. Meer werk van Roel is te vinden op zijn website: www.venderbosch.com
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!