Gemeente Nijmegen

Beperkingen op spoor voorbij: treinverkeer Arnhem-Nijmegen hervat

Tussen station Arnhem Centraal en Nijmegen is zondagochtend enkele uren sprake geweest van een sein- en overwegstoring. Als gevolg daarvan reden er geruime tijd minder treinen op dat traject. Deelnemers aan de Zevenheuvelenloop die te laat in Nijmegen dreigden aan te komen, kregen al eerder het bericht dat ze later mochten starten. © ANP
NIJMEGEN - Tussen station Arnhem Centraal en Nijmegen is zondagochtend enkele uren sprake geweest van een sein- en overwegstoring. Als gevolg daarvan reden er geruime tijd minder treinen op dat traject. Deelnemers aan de Zevenheuvelenloop die te laat in Nijmegen dreigden aan te komen, kregen al eerder het bericht dat ze later mochten starten.
Een woordvoerder van de organisatie zei tegen Omroep Gelderland dat deelnemers die als gevolg van de sein- en overwegstoring later aankomen, zonder probleem wat later zouden mogen beginnen.
De NS liet gaandeweg de ochtend weten dat er een sein- en overwegstoring was opgetreden. De verwachting was op dat moment dat de problemen rond 11.00 uur verholpen zouden zijn; later werd dit bijgesteld tot 12.00 uur en na een nieuwe berekening zelfs tot 13.00 uur.
Rond 12.15 uur gaf de vervoerder te kennen dat de problemen niet langer dan een kwartier meer zouden duren. Vanaf 12.30 uur moet al het treinverkeer tussen Arnhem Centraal en Nijmegen weer probleemloos gaan.
De Zevenheuvelenloop start om 13.00 uur. Voor die tijd moeten mogelijk veel deelnemers hun startbewijs nog ophalen. De organisatie van de loop riep in aanloop naar het evenement iedereen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.