Gemeente Geldermalsen

Uitstel voor omgekeerd inzamelen restafval Rivierenland

Afvalverwerker AVRI kan in januari nog niet beginnen met het omgekeerd inzamelen van restafval in het Rivierengebied. Dat kwam vrijdag aan het licht tijdens de algemene bestuursvergadering van het bedrijf. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Afvalverwerker AVRI kan in januari nog niet beginnen met het omgekeerd inzamelen van restafval in het Rivierengebied. Dat kwam vrijdag aan het licht tijdens de algemene bestuursvergadering van het bedrijf.
Het nieuwe systeem vraagt om de plaatsing van bijna 400 ondergrondse containers in het Rivierengebied. Die werkzaamheden zijn door tegenslagen niet voor januari klaar. Voorzitter Joost Reus van de AVRI zegt tegen Omroep Gelderland dat het nieuwe systeem pas maanden later van start kan gaan.

Niet goed in kaart gebracht

De voorzitter zegt verder dat blijkt dat veel leidingen en kabels in het Rivierengebied niet goed in kaart zijn gebracht. Op veel locaties zijn nu eerst proefsleuven nodig en dat kost extra tijd. Ook komen er op verzoek van bewoners 60 extra ondergrondse containers. Dit alles maakt invoering op 1 januari onmogelijk. Volgens Reus is nog niet duidelijk wat het extra werk gaat kosten.
Voorlopig blijft het oude afvalinzamelingssysteem met grijscontainers aan de weg bestaan. Het is nog niet duidelijk in hoeverre het tarief hiervoor in januari alsnog omhoog gaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!