Wijchense omroep

In Rijk van Nijmegen daalt WW door groei banen en vacatures

Dit jaar en volgend jaar groeit de werkgelegenheid in Rijk van Nijmegen tot ongeveer 144.800 banen van werknemers. Daarnaast blijft het aantal vacatures hoog. Dat betekent dat de kansen voor werkzoekenden toenemen. Dat blijkt ook uit de daling van het aantal WW-uitkeringen dat met 5396 maar liefst 20% lager ligt dan een jaar geleden. © Wijchense omroep
WIJCHEN - Dit jaar en volgend jaar groeit de werkgelegenheid in Rijk van Nijmegen tot ongeveer 144.800 banen van werknemers. Daarnaast blijft het aantal vacatures hoog. Dat betekent dat de kansen voor werkzoekenden toenemen. Dat blijkt ook uit de daling van het aantal WW-uitkeringen dat met 5396 maar liefst 20% lager ligt dan een jaar geleden.
Veel vacatures dus veel kansen voor werkzoekenden 
Extra banen betekent ook extra vacatures, maar de meeste vacatures ontstaan door verloop van personeel. Bijvoorbeeld doordat mensen van baan veranderen of met pensioen gaan. Ook terugkerend tijdelijk werk, zoals seizoenswerk, zorgt telkens voor nieuwe vacatures.
In de eerste helft van 2018 ontstonden er in Rijk van Nijmegen circa 8400 vacatures. Dit jaar en volgend jaar blijft het aantal vacatures hoog. Dit biedt kansen voor iedereen die werk zoekt. Het zijn niet alleen werklozen die werk zoeken, maar bijvoorbeeld ook werkenden die ander werk willen, herintreders, schoolverlaters en andere starters op de arbeidsmarkt en deeltijdwerkers die meer uren willen werken. Soms zijn er extra inspanningen nodig van werkgevers en werkzoekenden om de vacatures daadwerkelijk te vervullen en de kansen op werk volledig te benutten.