Achterhoek / Noord-Veluwe

Lichaam Corrie van der Valk na zeventien jaar gevonden

De woning van Corrie van der Valk in Nederasselt.
De woning van Corrie van der Valk in Nederasselt. © ANP
NEDERASSELT - Ruim zeventien jaar na de vermissing van Corrie van der Valk uit Nederasselt is het mysterie opgelost. De telg uit de bekende horecafamilie verdween in 2001 op 58-jarige leeftijd.
De recherche heeft de familie Van der Valk donderdagavond geïnformeerd dat het dode lichaam van de Gelderse Corrie in een graf in België is aangetroffen. Vincent van Leeuwen, woordvoerder van de familie, zegt dat er nog veel onduidelijk is over de vondst. 'We wachten af tot de politie ons meer kan vertellen.'
Volgens de recherche is Van der Valk zeventien jaar geleden al overleden. De Belgische krant Het Nieuwsblad schrijft dat ze is overreden door een trein. Volgens een familielid wordt zelfdoding niet uitgesloten: 'We zijn bedroefd, maar ook opgelucht dat er na zo veel jaar duidelijkheid is.'

DNA gaf duidelijkheid

Tot donderdag was het raadsel rond de vrouw van Nico van der Valk, achterneef van peetvader Gerrit van het bekende horecabedrijf, onopgelost. Maar nu is dus haar lichaam gevonden. Van der Valk werd na het treinongeval begraven in Namen.
Ze werd volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad geïdentificeerd toen de 'Cel Vermiste Personen' besliste om lichamen op te graven van anonieme overleden mensen. Van die mensen is DNA afgenomen om ze zo eventueel te identificeren. Van der Valk was anoniem begraven omdat haar lichaam destijds te verminkt was nadat ze werd aangereden door een trein.
Corrie van der Valk werd voor het laatst gezien op 7 januari 2001 in haar villa 'Honds Burgh' in Nederasselt. Ze dronk 's ochtends een kop koffie met haar echtgenoot Nico. Daarna ontbrak ieder spoor. In 2008 werd Corrie van der Valk al dood verklaard. Haar man werd enige tijd als verdachte gezien, maar bleek niks met haar vermissing te maken te hebben.