Gemeente Arnhem

Gelders Orkest krijgt miljoen euro subsidie

Het Gelders Orkest krijgt volgend jaar een subsidie van bijna een miljoen euro van de provincie Gelderland. Dat maakte Provinciale Staten woensdag bekend. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Gelders Orkest krijgt volgend jaar een subsidie van bijna een miljoen euro van de provincie Gelderland. Dat maakte Provinciale Staten woensdag bekend.
Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten in Overijssel fuseren tot één orkest voor Oost-Nederland. Het besluit tot de fusie is al een aantal jaren geleden genomen door toenmalig minister van Cultuur, Jet Bussemakers. De fusieorganisatie ontvangt momenteel € 350.000 per jaar, maar dat is niet genoeg om alles op rolletjes te laten lopen. 
'Het is fantastisch dat alle betrokken partijen – het ministerie van OCW en de beide provincies – unaniem ons plan voor de nieuwe organisatie hebben omarmd', aldus Wiebren Buma, directeur van Het Gelders Orkest tegen RTV Oost

Nieuwe programma's en publiek

De subsidie zal onder meer worden besteed aan het ontwikkelen van nieuwe programma's, het bereiken van publiek dat niet zo vaak in de concertzaal komt en aan projecten op het gebied van educatie, participatie en talentontwikkeling.
De fusie van de twee orkesten moet op 1 september 2019 een feit zijn, dat is ook het moment waarop het nieuwe subsidiebedrag wordt uitgekeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!