Gemeente Arnhem

Museum Arnhem krijgt gewenste miljoenen voor renovatie

Het Arnhemse gemeentebestuur trekt 7,5 miljoen euro extra uit voor de voortslepende verbouwing en renovatie van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. Het beschikbare budget stijgt daarmee naar bijna 23 miljoen euro. © Museum Arnhem
ARNHEM - Het Arnhemse gemeentebestuur trekt 7,5 miljoen euro extra uit voor de voortslepende verbouwing en renovatie van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. Het beschikbare budget stijgt daarmee naar bijna 23 miljoen euro.
Museum Arnhem, in het verleden wel bekend als het Museum voor Moderne Kunst, sloot een jaar geleden de deuren omdat het hoofdgebouw hard aan een verbouwing toe is. Een aanbesteding bleef eind 2017 zonder resultaat. Er bleek geen aannemer te vinden die de klus wilde klaren voor het toen beschikbare budget. 

Verhuizing afgeschoten

De gemeente studeerde vervolgens op een alternatief plan, namelijk de verhuizing van het hele museum naar de binnenstad. Dat plan is afgeschoten, omdat het te veel geld kost en niet tot meer bezoekers leidt.

Verbouwing vlot trekken

Met het extra geld wil de gemeente nu alsnog de verbouwing vlot trekken. De provincie draagt een half miljoen euro bij. Het Amsterdamse Bureau Benthem Crouwel Architects ontwierp het vernieuwde museum.
Zodra de gemeenteraad groen licht heeft gegeven voor het geld, start een nieuwe aanbestedingsprocedure.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!