Gemeente Winterswijk

Winterswijk gaat door met storten kleiput

De SP in gesprek met de burgemeester
De gemeente Winterswijk ziet geen aanleiding om voorlopig te stoppen met het verondiepen van de kleiput. Dat laat de gemeente woensdagmiddag in een verklaring weten. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk ziet geen aanleiding om voorlopig te stoppen met het verondiepen van de kleiput. Dat laat de gemeente woensdagmiddag in een verklaring weten.
'Als gemeente houden we de regelgeving nauwlettend in de gaten. Als daar aanleiding voor is zullen we onze werkwijze aanpassen aan de nieuwe wet- en regelgeving', laat wethouder Wim Elferink in een verklaring weten. 'De kwaliteit van het werk staat voor ons voorop. Het gaat hier tenslotte om natuurontwikkeling.' De Tweede Kamer nam vorige week een motie aan van de SP, waarin de regering wordt verzocht gemeenten op te roepen om niet tot verondieping van diepe plassen over te gaan.
De gemeente zegt begrip te hebben voor de zorgen in de samenleving, maar benadrukt dat de verondieping van de kleiput aan de Driemarkweg past binnen de geldende regelgeving en dat zij bij de uitvoering zeer zorgvuldig te werk gaat. Winterswijk hanteert naar eigen zeggen een norm van 10% als bodemvreemd materiaal, terwijl maximaal 20% is toegestaan.