Gemeente Arnhem

Milieuzone dieselpersonenauto's Arnhem vanaf 1 januari

ARNHEM - Dieselpersonenauto's van vóór 2005 mogen vanaf 1 januari 2019 niet meer in de Arnhemse binnenstad komen. Bewoners van de milieuzone of ondernemers die een eenmanszaak in de milieuzone hebben, kunnen gebruik maken van een sloopregeling met subsidie van € 1.000.
Handhaving van de zone gebeurt met een geautomatiseerd digitaal camerasysteem. Vanaf 1 januari tot 1 april 2019 krijgen overtreders een waarschuwing, daarna wordt daadwerkelijk gehandhaafd. Wie dan de milieuzone binnenrijdt met een oude dieselauto, riskeert een boete van € 230 euro per keer. 

Ontheffingen

Er zijn ontheffingen mogelijk. Bijvoorbeeld als de auto voldoet aan de Euro4-norm of hoger, voor oldtimers, kampeerauto's of auto's die om medische redenen zijn aangepast. Ook is het maximaal 12 keer per jaar mogelijk om een dag-ontheffing aan te vragen.
De milieuzone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de Weerdjesstraat en het gebied dat daar binnen ligt. Dat is de Arnhemse centrumring met uitzondering van het Airborneplein. Deze milieuzone gold al voor vrachtwagens die niet voldoen aan Euro4 norm of hoger.
Kijk op arnhem.nl/milieuzone voor een gedetailleerde overzichtskaart. 
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!