Gemeente Ede

Aangepast traject doorfietsroute Bennekom bekend

De gemeente Ede laat dinsdag in een persbericht weten meer veiligheid op belangrijke rotondes in Bennekom, minder doorgaande fietsers door de Dorpsstraat, maximaal behoud van bomen en bredere fietspaden te willen. © Gemeente Ede
BENNEKOM - De gemeente Ede laat dinsdag in een persbericht weten meer veiligheid op belangrijke rotondes in Bennekom, minder doorgaande fietsers door de Dorpsstraat, maximaal behoud van bomen en bredere fietspaden te willen.

Verkeersveiligheid in Bennekom verbeteren

De suggesties van onder andere de Dorpsraad, de Ondernemersvereniging, Historische Vereniging Oud-Bennekom en tientallen individuele bewoners over de doorfietsroute tussen Ede en Wageningen hebben geleid tot een aangepast plan.
Wethouder Peter de Pater is erg blij met de inzet van alle partijen om te zorgen dat de verkeersveiligheid in Bennekom verbeterd wordt. ‘Met deze nieuwe doorfietsroute verbinden we Ede en Wageningen op een logische manier. Goed voor iedereen die in onze regio woont en werkt.’

Start werkzaamheden

De gemeenteraad bespreekt donderdag 29 november de plannen voor de doorfietsroute. Samen met de gemeente Wageningen en provincie Gelderland worden de plannen nu verder uitgewerkt voor een verkeersveilige en comfortabele fietsroute van Ede-Centrum naar Wageningen-Centrum, via station Ede-Wageningen, Kenniscampus Ede en Bennekom met een aftakking naar Wageningen Campus. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden in 2020. 
Meer over de doorfietsroute volgende week in EDE TV Nieuws.
Informatie over de plannen is te vinden op www.edefietst.nl.