De Belofte

Mogelijke uitbreiding van bedrijven aan het water en logistieke centra in Nijmegen

De Grift.
Nijmegen ziet kansen voor de uitbreiding van bedrijven aan het water zoals containertransportbedrijf BCTN langs de Waal. Ook grote logistieke bedrijven kunnen mogelijk uitbreiden. Dat zegt wethouder Monique Esselbrugge over de stand van zaken van bedrijventerreinen in de regio. © Google Maps
NIJMEGEN - Nijmegen ziet kansen voor de uitbreiding van bedrijven aan het water zoals containertransportbedrijf BCTN langs de Waal. Ook grote logistieke bedrijven kunnen mogelijk uitbreiden. Dat zegt wethouder Monique Esselbrugge over de stand van zaken van bedrijventerreinen in de regio.
Dit voorjaar heeft de provincie het zogenoemde Regionaal Programma Werklocaties vastgesteld, waarin afspraken staan die de gemeentes in de regio Arnhem-Nijmegen met elkaar maken over de uitgifte van nieuwe grond voor bedrijventerreinen.

Nog steeds overaanbod

Door het aantrekken van de economie is er van 2016 tot 2018 wel bovengemiddeld meer grond op leegstaande bedrijventerreinen ingevuld, maar daarmee is het overaanbod nog steeds niet verdwenen. Er is nog steeds sprake van 109 hectare overaanbod.
Het gaat dan om bedrijventerreinen, kantoorruimte en detailhandel buiten stadscentra zoals bouwmarkten. In principe moeten gemeenten in deze regio van de provincie dus nog steeds spaarzaam zijn met het verkopen van nieuwe grond aan projectontwikkelaars. Dat betekent onder meer dat ook bedrijventerrein De Grift nog niet in ontwikkeling kan worden genomen.