Instellingen

Dit is de gesprongen leiding die duizenden vissen het leven kostte

© Omroep Gelderland
© Omroep Gelderland
LOCHEM - De kapotte leiding van de fabriek van Friesland Campina in Lochem is dinsdag blootgelegd. Waterschap Rijn en IJssel heeft een deel van de beschadigde buis meegenomen voor onderzoek en begint nu met de herstelwerkzaamheden.
Door de gesprongen persleiding stroomden miljoenen liters vervuild water in de Berkel. Duizenden vissen legden daardoor het loodje.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Dit is de gesprongen leiding die duizenden vissen het leven kostte
De nog levende exemplaren worden gevangen en stroomopwaarts uitgezet in schoon water. Jan Kamphuis van hengelsportvereniging De Brasem schat dat al tienduizenden vissen zijn gered.
De tekst gaat verder onder de foto
De kapotte leiding van de fabriek van Friesland Campina in Lochem is dinsdag blootgelegd. Waterschap Rijn en IJssel heeft een deel van de beschadigde buis meegenomen voor onderzoek en begint nu met de herstelwerkzaamheden. © Omroep Gelderland

Geen leven meer in rivier

De gevolgen van de vervuiling zijn enorm: over een lengte van vier kilometer is er vrijwel geen leven meer te bekennen in de rivier.
Het afvalwater is troebel, grijzig van kleur en geeft een sterke geur af. Tot er een definitieve oplossing is wordt het vervuilde water opgevangen op een braakliggend terrein.
Over eventuele schadeclaims is nog niets bekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!