RTV Nunspeet

Verbetering marktplein Nunspeet

NUNSPEET - Met een aantal verbeteringen wil het College van B&W het Nunspeetse marktplein aantrekkelijker maken. En nu de raadscommissie Ruimte en Wonen akkoord is met de plannen, staat niets de werkzaamheden meer in de weg. Het aanpassen en verbeteren van het marktplein zal direct na de winterperiode, in maart 2019, starten en gaat enkele weken in beslag nemen.
De natuurstenen op het plein worden dichter op elkaar gelegd om een vlakkere en beter toegankelijke bestrating te krijgen. Om de grootte van het plein te doorbreken komt er een ‘rode loper’ van rode gebakken klinkers met verschillende vlakken met o.a. spelelementen. Het gemeentehuis krijgt beplanting aan de gevel en wordt sfeervol aangelicht en er komen bedriegertjes (opspringend water ) midden op het plein. Er wordt een bijzonder dynamisch lichtbeeld aangebracht op het plein om mooie lichteffecten te hebben in de donkere maanden. Ook komt er nog extra zitgelegenheid.

Niet alles verandert

De grote evenementen kunnen op de markt blijven en ook de weekmarkt zal zijn plek houden op de markt. Het verbeterplan is in overleg met verschillende partijen tot stand gekomen, bijvoorbeeld met de Ondernemersvereniging Nunspeet, de weekmarkt, de horeca en de Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid.
Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom is blij met het verbeterplan: 'Met de verbeterpunten maken we echt een kwaliteitsslag in de aantrekkelijkheid van ons marktplein. En – niet onbelangrijk – ondanks de aanpassingen kunnen evenementen als de Keiler, de Taptoe en het beachvolleybal gewoon op het marktplein blijven. We gaan ons best er voor doen om eind maart 2019 de werkzaamheden af te ronden', aldus de wethouder.