Gemeente Wageningen

Inbrekers blazen deur appartement op met explosieven in Wageningen

Inbrekers hebben dinsdagochtend een deur van een appartement in Wageningen geforceerd met explosieven. Twee mannen drongen daarop de woning binnen en wisten met een onbekende buit weer te vertrekken. Dat zegt flatbeheerder Dyane Esselink. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Inbrekers hebben dinsdagochtend een deur van een appartement in Wageningen geforceerd met explosieven. Twee mannen drongen daarop de woning binnen en wisten met een onbekende buit weer te vertrekken. Dat zegt flatbeheerder Dyane Esselink.
De inbraak werd omstreeks 05.00 uur gepleegd in een flatgebouw aan de Generaal Foulkesweg. Esselink vertelt tegenover Omroep Gelderland dat de inbrekers via een zijdeur de seniorenflat binnen zijn gedrongen. Zij leken gericht op jacht te gaan naar een appartement op de achtste verdieping.
Tekst gaat verder onder de foto.
Inbrekers hebben dinsdagochtend een deur van een appartement in Wageningen geforceerd met explosieven. Twee mannen drongen daarop de woning binnen en wisten met een onbekende buit weer te vertrekken. Dat zegt flatbeheerder Dyane Esselink. © RonV Media
Daar bliezen zij met explosieven de deur op, waarna ze een vooralsnog onbekende buit hebben weggenomen. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis. Volgens enkele buren is het appartement net verbouwd en woonde de man er nog niet.

Opvallende gele hesjes

Diverse buren schrokken wakker van de harde knallen. Vanwege de rookontwikkeling is een automatisch brandalarm afgegaan en zijn de hulpdiensten gealarmeerd. De daders zijn in hun vluchtpoging vastgelegd door camerabeelden. Het gaat om twee mannen in donkere kleding met opvallende gele hesjes.
Verslaggeefster Vera Eisink sprak enkele buren:
Via een Burgernetbericht is de politie op zoek naar de daders. In de omgeving van het flatgebouw wordt door de recherche onderzoek gedaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!