Nieuws

Gouden K voor directeur Stadsmuseum Harderwijk

Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum Harderwijk, heeft een landelijke onderscheiding voor beeldende kunst, een gouden K, ontvangen. © RTV Nunspeet
Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum Harderwijk, heeft een landelijke onderscheiding voor beeldende kunst, een gouden K, ontvangen.
Wethouder Gert Jan van Noort reikte deze eervolle onderscheiding aan haar uit. 'Corien heeft van het Stadsmuseum, met wisselende tentoonstellingen en gratis toegankelijke exposities op de begane grond, en het Marius van Dokkummuseum plekken gemaakt waarin ruimte en aandacht is voor veel verschillende vormen van beeldende kunst voor een verschillend publiek.'
Corien van der Meulen is sinds vijf jaar directeur van het Stadsmuseum Harderwijk. Het Marius van Dokkummuseum in de Snijkamer van de voormalige universiteit van Harderwijk werd afgelopen voorjaar geopend. 
De Gouden K is een eervolle onderscheiding die jaarlijks door de Stichting Kunstweek wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Elk jaar worden maximaal tien Gouden K’s toegekend, op voordracht van gemeenten. De onderscheidingen zijn zaterdag 10 november in Nieuwegein uitgereikt.