Gemeente Arnhem

'Pride Amsterdam doelwit van Arnhemse terreurcel'

De Arnhemse terreurgroep die in september werd opgerold omdat ze een 'grote aanslag' wilden plegen zouden het hebben voorzien op de Pride Amsterdam. Dat meldt RTL Nieuws. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse terreurgroep die in september werd opgerold omdat ze een 'grote aanslag' wilden plegen zouden het hebben voorzien op de Pride Amsterdam. Dat meldt RTL Nieuws.
Volgens RTL zou de hoofdverdachte dat hebben gedeeld met een undercoveragent. De aanslag zou niet zijn uitgevoerd omdat de wapens niet op tijd geregeld konden worden.

Oefenen met wapens

Ook kregen vier terreurverdachten in september een wapentraining van twee undercoveragenten in een vakantiehuisje in Weert. De wapens waren wel onklaar gemaakt. Ook zouden ze hebben geoefend met bomvesten en automatische geweren.
De politie had het huisje vooraf voorzien van afluisterapparatuur. Toen de verdachten het park weer verlieten, hield de politie ze aan  

Invallen en aanhoudingen

Op hetzelfde moment deden arrestatieteams invallen op meerdere plekken in Arnhem. Drie Arnhemmers en een Huissenaar werden aangehouden op verdenking van het beramen van een terroristische aanslag in Nederland. Ook twee Rotterdammers en een man uit Vlaardingen werden opgepakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!