Gemeente Winterswijk

Opknapbeurt voor Jacobstoren: boegbeeld Winterswijk jaar in de steigers

De markante Jacobstoren in hartje Winterswijk is dringend toe aan een flinke opknapbeurt. De renovatie kost ruim 724.000 euro. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De markante Jacobstoren in hartje Winterswijk is dringend toe aan een flinke opknapbeurt. De renovatie kost ruim 724.000 euro.
Vorig jaar leek een renovatie onnodig, maar nieuw onderzoek laat het tegendeel zien. De toren is er slecht aan toe, vooral aan de west- en zuidgevel. Zo dreigen stenen te vallen, is voegwerk verdwenen en zijn de wijzerringen door roestvorming aangetast.
Meer dan dertig jaar geleden stond voor het laatst de de kerk met de toren in de steigers voor renovatie. De afgelopen jaren werd er alleen wat onderhoudswerk gedaan in de toren en aan delen die via de binnenkant bereikbaar waren.
Winterswijk wil voor de renovatie 675.000 euro uittrekken, maar verwacht niet al dat geld te gebruiken. De gemeente heeft de provincie om financiële hulp gevraagd.
In januari wil de gemeente de Jacobstoren in de steigers zetten. In oktober zou de renovatie klaar moeten zijn. De lokale politiek van Winterswijk bespreekt woensdag de opknapbeurt voor de kerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!