Gemeente Barneveld

Bestuurder bestelbus reed onder invloed toen hij ravage veroorzaakte

Een man van 41 jaar uit Kootwijkerbroek is aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed. De man reed donderdagavond met zijn bestelbus door een tuin en tegen twee woningen in De Cotelaer in Barneveld. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Een man van 41 jaar uit Kootwijkerbroek is aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed. De man reed donderdagavond met zijn bestelbus door een tuin en tegen twee woningen in De Cotelaer in Barneveld.
De bewoners van een van de getroffen huizen waren aanwezig in de woonkamer toen ze het geluid van piepende banden hoorden gevolgd door een harde klap. Toen ze naar buiten keken, zagen ze een bestelbus hun tuin inrijden en tegen de voorgevel van hun woning aanrijden.
Bekijk de reportage. De tekst gaat daaronder verder.
Bestuurder bestelbus reed onder invloed toen hij ravage veroorzaakte
De bestelbus reed daarna verder weg op De Cotelaer, waarbij hij bij een ander huis de garage in is gereden. Vervolgens is de bus achteruit richting de gevel van het eerder getroffen huis gereden en heeft daarbij meerdere keren tegen de woning gebotst. Later bleek dat de verdachte ook nog in een voortuin flink veel schade heeft aangericht. Er zijn geen gewonden gevallen.
Onder de afbeelding gaat de tekst verder.
Foto: Omroep Gelderland

Naar het ziekenhuis

De verdachte werd door omstanders uit de auto gehaald en kon later door de politie aangehouden worden. De man is eerst naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Daarna is hij meegenomen naar het bureau.
Uit verhoor moet blijken wat de aanleiding was voor het incident.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!