Omroep Ede

Snapshot Hoge Veluwe genomineerd voor Europese prijs

Een klein half jaar na de lancering van het burgerwetenschapsproject Snapshot Hoge Veluwe, is het genomineerd voor de European Excellence Awards. Dat zijn toonaangevende Europese prijzen op het gebied van PR en communicatie. De Hoge Veluwe is geselecteerd in de categorie Science & Education, zo meldt het natuurpark. © Nationaal Park De Hoge Veluwe
EDE - Een klein half jaar na de lancering van het burgerwetenschapsproject Snapshot Hoge Veluwe, is het genomineerd voor de European Excellence Awards. Dat zijn toonaangevende Europese prijzen op het gebied van PR en communicatie. De Hoge Veluwe is geselecteerd in de categorie Science & Education, zo meldt het natuurpark.
In Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan sinds 2013 tientallen cameravallen die dag en nacht foto’s nemen van het wild dat voorbij komt lopen. Dit levert jaarlijks meer dan een miljoen foto’s op. De foto’s geven een beeld van het gedrag van de verschillende diersoorten op de Hoge Veluwe. Studenten en onderzoekers van Wageningen University & Research gebruiken deze informatie voor ecologisch onderzoek en het inzichtelijk maken van beheervraagstukken van het Park.
Al die foto’s moeten bekeken en gecategoriseerd worden, zodat ze gebruikt kunnen worden voor het onderzoek. Voor het project Snapshot Hoge Veluwe is de hulp ingeroepen van het publiek voor het bekijken van deze foto’s.
Het project is volgens de organisatie van het park de perfecte manier om mensen te verbinden met natuur en De Hoge Veluwe en tegelijkertijd om belangrijke ecologische vragen te beantwoorden. Vanaf de lancering zijn er meer dan 900.000 fotoreeksen met daarop wilde dieren van De Hoge Veluwe beoordeeld door ruim 4.000 vrijwilligers.

European Excellence Award

De European Excellence Awards worden sinds 2007 uitgereikt ter ere van de meest opvallende prestaties van Europese communicatieprofessionals in hun vakgebied. Met diverse categorieën, variërend van interne communicatie tot public relations, geven de prijzen een overzicht van de meest uitzonderlijke voorbeelden van communicatie in Europa.

Jury en beoordeling

Juryleden beslissen tijdens een online stemsessie en een tweedaagse juryvergadering welke inzendingen de shortlist bereiken en wie uiteindelijk de winnaars zijn van de European Excellence Awards. Hierbij worden de projecten beoordeeld op innovatie, implementatie, strategie en impact. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Dublin, Ierland op 6 december.