Gemeente Zevenaar

Lucien van Riswijk nieuwe burgemeester Zevenaar

Lucien van Riswijk (50) wordt de nieuwe burgemeester van Zevenaar. De gemeenteraad besloot donderdagavond de CDA'er, die nu nog burgemeester van Druten is, voor te dragen. © Gemeente Zevenaar
ZEVENAAR - Lucien van Riswijk (50) wordt de nieuwe burgemeester van Zevenaar. De gemeenteraad besloot donderdagavond de CDA'er, die nu nog burgemeester van Druten is, voor te dragen.
Eerder was Van Riswijk wethouder in de gemeente Rijnwaarden en zelfstandig adviseur. Hij studeerde in Nijmegen bestuurs- en beleidswetenschappen. De gemeenteraad noemt hem een ervaren en benaderbare burgemeester en 'energiek, initiatiefrijk en ambitieus'. Als burgemeester en voormalig wethouder 'kent hij het bestuurlijke klappen van de zweep', aldus de gemeente.
De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet nog een besluit nemen over de voordracht. Daarna volgt een Koninklijk Besluit over de benoeming.
Het is vervolgens de bedoeling dat Lucien van Riswijk op donderdag 20 december tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt geïnstalleerd als burgemeester van Zevenaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!