Instellingen

Museum Arnhem digitaliseert collectie van 25.000 kunstwerken

Een van de depots van Museum Arnhem.
Museum Arnhem, dat gesloten is in afwachting van een renovatie, gaat zijn collectie van ongeveer 25.000 objecten digitaal toegankelijk maken. Dat is niet alleen leuk voor het publiek, maar ook gemakkelijk voor tentoonstellingsmakers. Het doorlopen en registreren van de hele verzameling gaat twee jaar duren. © Museum Arnhem

ARNHEM - Museum Arnhem, dat gesloten is in afwachting van een renovatie, gaat zijn collectie van ongeveer 25.000 objecten digitaal toegankelijk maken. Dat is niet alleen leuk voor het publiek, maar ook gemakkelijk voor tentoonstellingsmakers. Het doorlopen en registreren van de hele verzameling gaat twee jaar duren.

'Terwijl de kunstwerken van de plank worden gehaald, wordt ontbrekende informatie zoals gegevens over materiaal, afmetingen, conditie en beschrijving van het kunstwerk digitaal verwerkt', zegt een woordvoerster. 'Ook maakt het team een goede identificatiefoto, die zorgt ervoor dat objecten sneller herkenbaar zijn. Tevens is de registratie nodig om de collectie in de toekomst goed te kunnen verhuizen van meerdere depotlocaties naar één depot.'

Bekijk de reportage. De tekst gaat daaronder verder.

Museum Arnhem digitaliseert collectie van 25.000 kunstwerken

De verbouwing van Museum Arnhem werd begin dit jaar op de lange baan geschoven toen geen aannemer werd gevonden die de klus voor 15 miljoen euro wilde klaren. De Arnhemse gemeenteraad beslist binnenkort wat de beste optie is voor het museum. Het museum is al dicht sinds 20 november vorig jaar. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!