De Belofte

Raad Zevenaar: onderzoek verzakte woningen

De gemeente Zevenaar gaat onderzoeken op welke manier bewoners die scheuren in hun woningen hebben geholpen kunnen worden. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar gaat onderzoeken op welke manier bewoners die scheuren in hun woningen hebben geholpen kunnen worden. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten.
De afgelopen dagen is in Zevenaar veel onrust ontstaan omdat enkele tientallen eigenaren scheuren hebben in de muren van hun woningen. Die scheuren zijn vermoedelijk veroorzaakt door het lage grondwaterpeil. De woningen in Zevenaar staan op een kleilaag. Door de droogte klinkt die klei in en verzakken de woningen. Daardoor ontstaan scheuren.
De gemeente wil de regie voeren en gaat de komende tijd met alle betrokken partijen in gesprek om een plan te maken waarin de problematiek van de verzakkende woningen voor zover mogelijk wordt voorkomen.
Volgende week dinsdag komen gedupeerden bij elkaar. Het actiecomité ZWIK 2.0 (Zakkende Woningen Inklinkende Klei) wil kijken of ze samen een vuist kan maken en tot oplossingen kan komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!