De Belofte

Montferland niet in samenwerking jongeren

Montferland wil niet deelnemen aan het regionale actieplan voor jongeren. Het college ziet geen meerwaarde in een samenwerking op Achterhoeks niveau en wijst naar eigen medewerkers. © REGIO8
DIDAM - Montferland wil niet deelnemen aan het regionale actieplan voor jongeren. Het college ziet geen meerwaarde in een samenwerking op Achterhoeks niveau en wijst naar eigen medewerkers.
'Het leiden naar werk en zinvolle dagbesteding is opgepakt door de afdeling sociale zaken', zo laat de gemeente weten. 'Aangezien dit actieplan te weinig meerwaarde biedt ten opzichte van de lokale uitvoering wordt besloten om niet aan dit regionale initiatief deel te nemen.' Montferland noemt de gevraagde investering van een kleine 20.000 euro ‘niet rendabel’ aangezien er onvoldoende sprake is van een meerwaarde.
Het regionaal actieplan jongeren is in samenwerking met onder meer onderwijsinstellingen, het UWV en het WerkgeversServicepunt Achterhoek opgesteld. Doel is om Achterhoek-breed jongeren te begeleiden naar werk of een zinvolle dagbesteding en om schooluitval te voorkomen.