Gemeente Renkum

Gratis speelgoed voor kinderen tot 14 jaar in gemeente Renkum

Kinderen tussen de 0 en 14 kunnen vanaf deze maand in Doorwerth terecht voor gratis speelgoed. © RTV Arnhem
DOORWERTH - Kinderen tussen de 0 en 14 kunnen vanaf deze maand in Doorwerth terecht voor gratis speelgoed.
Stichting Prodos heeft daar het Speelgoedparadijs geopend aan de Cardanuslaan. Daar is ook een opslagplaats voor speelgoed, waar sinds 15 oktober bedrijven en particulieren elke maandagmiddag en vrijdagochtend ongebruikt speelgoed langs kunnen brengen. De medewerkers van het Speelgoedparadijs bekijken of het bruikbaar is en knappen het zo nodig op.
Stichting Prodos is een organisatie die begeleide dagbesteding en arbeidstraining biedt aan mensen. Medewerkers maken of repareren speelgoed, en leren om te gaan met degenen die speelgoed komen halen of brengen.
Het Speelgoedparadijs werkt volgens het principe van de voedselbank, hoewel het gratis speelgoed bedoeld is voor álle kinderen tussen de 0 en de 14. Ouders moeten zich inschrijven bij het Speelgoedparadijs, voordat de kinderen er gebruik van kunnen maken.
Per kwartaal krijgt een kind 5 punten die hij/zij aan speelgoed kan besteden. Stickers met kleuren geven op het speelgoed aan hoeveel punten het waard is. Punten die over zijn, kunnen niet worden meegenomen naar het volgende kwartaal. Wel kunnen kinderen speelgoed dat ze hebben opgehaald weer terugbrengen. Zo blijft het speelgoed circuleren, en dat is ook de bedoeling.
Elke maand kunnen kinderen op één woensdagmiddag, van 12.30 tot 15.30 uur, komen winkelen. Vanmiddag dus, wanneer het Speelgoedparadijs haar deuren opent, en op 5 december.