RTV Nunspeet

Verfraaiing van marktplein Nunspeet in zicht

In de commissie Ruimte en Wonen van 12 november wordt het plan ter verfraaiing van het marktplein in Nunspeet besproken. © RTV Nunspeet (archief
NUNSPEET - In de commissie Ruimte en Wonen van 12 november wordt het plan ter verfraaiing van het marktplein in Nunspeet besproken.
Daarvoor is in de begroting budget opgenomen. Nu de uitvoering van het Whemeplein bijna is afgerond zal na de winterperiode in week 10 van 2019 worden begonnen met de aanpak.
Het plein zal opnieuw worden bestraat, waarbij de natuurstenen dichter op elkaar worden gelegd om een betere toegankelijke bestrating te krijgen (behoud van de naaldhakken…). Er komt meer zitgelegenheid door aanleg van banken om de bomen en er worden spelelementen aangebracht zoals ,bedriegertjes’, schaakspel en twister-bord.
De grote verlichte herten krijgen een vaste plek in herfst en winter en de voorgevel van het gemeentehuis zal worden 'vergroend'. Er zal speciale verlichting worden aangebracht in de vorm van aanschijning van gevels, maar ook lichtprojectie op het plein zelf. Zoals de schets er nu uitziet zal het plein een gezelliger uitstraling krijgen. Iets waar velen in Nunspeet naar uitzien. Onduidelijk is nog wat de plannen voor de markt zijn.