Gemeente Zutphen

Gelredag 8 december: Regionaal Archief, Zutphen

De Ridders van Gelre hebben ook voor zaterdag 8 december weer een bijzondere Gelredag georganiseerd! In Zutphen leert u hoe Gelre de oorlog tegen de Habsburgers (en daarmee tegen de Hollanders) heeft gefinancierd en krijgt u een unieke blik achter de schermen van het Regionaal Archief! De Ridders ontvangen u graag tussen 10 en 12 in de Openbare Bibliotheek in de Broederenkerk, om de hoek van het archief. Uiteraard is de toegang, als altijd, gratis.
ZUTPHEN - De Ridders van Gelre hebben ook voor zaterdag 8 december weer een bijzondere Gelredag georganiseerd! In Zutphen leert u hoe Gelre de oorlog tegen de Habsburgers (en daarmee tegen de Hollanders) heeft gefinancierd en krijgt u een unieke blik achter de schermen van het Regionaal Archief! De Ridders ontvangen u graag tussen 10 en 12 in de Openbare Bibliotheek in de Broederenkerk, om de hoek van het archief. Uiteraard is de toegang, als altijd, gratis.
Vanuit de Broederenkerk nemen enthousiaste medewerkers van het archief u mee op een ontdekkingstocht achter de schermen. Zie met eigen ogen waar de parels uit het verleden bewaard worden voor het nageslacht. Een andere rondleiding neemt u mee naar de zolder van het archief, waar u de unieke eeuwenoude dakconstructie kunt bewonderen. Ook zullen archeologen er toelichting geven op vondsten uit de Beerput van de Burgemeester.
In de Broederenkerk zelf zal Rudolf Bosch, trouwe kijkers van het programma en bezoekers van de Gelredagen  zullen hem zeker kennen als een begenadigd spreker, een lezing geven over hoe Gelre voor de oorlog tegen de Hollanders betaald heeft. De Broederenkerk is pas gerestaureerd en nu nog adembenemender dan het al was… Dus neem vooral ook de tijd om goed rond te kijken in misschien wel de mooiste openbare bibliotheek van Nederland..
Tot zaterdag 8 december in Zutphen! Het bezoekadres is Broederenkerkplein 2 in Zutphen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!