Borculo

Gelredag 24 november: Schotlandbeleving in Borculo

Kom tijdens de Gelredag van zaterdag 24 november in Schotse sferen! Want de dag staat in het teken van onze Gelderse hertogin Maria die koningin Schotland werd. Van 10 tot 12 kunt u in Borculo, in het thuishonk van de Highland Valley Marching Band luisteren naar doedelzakmuziek, Schotse lekkernijen proeven en ook nog meer te weten komen over Maria van Schotland! De toegang is als altijd gratis.
BORCULO - Kom tijdens de Gelredag van zaterdag 24 november in Schotse sferen! Want de dag staat in het teken van onze Gelderse hertogin Maria die koningin Schotland werd. Van 10 tot 12 kunt u in Borculo, in het thuishonk van de Highland Valley Marching Band luisteren naar doedelzakmuziek, Schotse lekkernijen proeven en ook nog meer te weten komen over Maria van Schotland! De toegang is als altijd gratis.
De Highland Valley Marching Band is onderdeel van de Music Show Scotland, een in heel Europa bekend muzikaal spektakel, met dansers, doedelzakken en ga zo maar door. De Ridders van Gelre zijn van mening dat er in Gelderland geen betere plek is om Schotland te ervaren..

Probeer zelf een doedelzak te bespelen!

U kunt tijdens de Gelredag niet alleen naar doedelzakmuziek luisteren, u mag zelf ook proberen om een doedelzak te bespelen. Ook kunt u op de foto met een van de mannen die in kilt rondlopen en komt u tijdens een lezing alles te weten over deze traditionele Schotse kledij. Daarnaast wordt u tijdens een lezing ingewijd in de wereld van de whiskey en er is ook een stand waar u deze lekkernij kunt proeven.
En u kunt een blik achter de schermen van het tv-programma Ridders van Gelre werpen. Ridder Rene gaat in gesprek met Hilde-Marije Polling, de redacteur die de uitzending over Maria van Schotland gemaakt heeft. Hoe is de zoektocht naar Maria tot stand gekomen? U hoort er alles over tijdens de Gelredag in Borculo.
Voor wie twee uur in Schotse sferen verkeren niet genoeg is heeft geluk: ook na twaalven gaat het programma gewoon door. De hele middag kunt u nog genieten tijdens de open dag van de Highland Valley en Music Show Scotland.
Tot zaterdag 24 november in Borculo! Bezoekadres: Jonkerspad 1, Borculo
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!