Gemeente Nijkerk

Gebruikte luiers moeten in Nijkerk straks naar de milieustraat

In de gemeente Nijkerk kunnen vanaf 3 december gebruikte luiers gratis ingeleverd worden op de milieustraat. Het is een van de maatregelen in een nieuw inzamelingsplan van de gemeente. © Google
NIJKERK - In de gemeente Nijkerk kunnen vanaf 3 december gebruikte luiers gratis ingeleverd worden op de milieustraat. Het is een van de maatregelen in een nieuw inzamelingsplan van de gemeente.
In 2017 deed de gemeente een sorteerproef waaruit bleek dat de gemiddelde hoeveelheid restafval per huishouden 117 kilo is. Daarvan bestond 11 kilo uit luiermateriaal. Reden voor Nijkerk om het afval te verzamelen op de milieustraat. Vanaf 2019 moeten er ook op verschillende andere locaties, zoals bij kinderdagverblijven, een inzamelpunt worden gecreëerd. 
Ouders met jonge kinderen kunnen bij de balie van het gemeentehuis speciale zakken ophalen waarin ze de luiers kunnen verzamelen. Het afval wordt vervolgens op een speciale manier verwerkt bij een bedrijf in Weurt.

Nieuwe container

Ook zal er in de gemeente een afvalcontainer per huishouden bij komen. Vanaf volgend jaar wordt er naast restafval en groen ook plastic, drinkkartons en blik ingezameld (PMD). De container zal eens per drie weken worden geleegd. Ook de grijze container zal eens in de drie weken worden geleegd, dat was een keer in de twee weken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!