Gemeente Apeldoorn

Kamer wil subsidie kroondomein Het Loo stoppen als tijdelijke sluiting blijft

De Tweede Kamer eist van minister-president Rutte dat het kroondomein Het Loo in Apeldoorn het hele jaar openblijft. Dat meldt RTL Nieuws. Nu wordt een groot deel van het kroondomein voor drie maanden gesloten, zodat beheerder koning Willem-Alexander op het terrein kan jagen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De Tweede Kamer eist van minister-president Rutte dat het kroondomein Het Loo in Apeldoorn het hele jaar openblijft. Dat meldt RTL Nieuws. Nu wordt een groot deel van het kroondomein voor drie maanden gesloten, zodat beheerder koning Willem-Alexander op het terrein kan jagen.
Dinsdagmiddag werd een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen door de steun van D66, PvdA, PVV, GroenLinks, SP en DENK. Daarin wordt de regering gevraagd dat het gebied vanaf 2021 ten minste 358 dagen per jaar geopend is. Anders moet de subsidie van bijna 800.000 euro per jaar worden ingetrokken. 
Koning Willem-Alexander wilde in oktober niet ingaan op de kwestie en liet weten dat hij vond dat de discussie in de Tweede Kamer thuishoort. Daar blijkt nu dus een ruime meerderheid voor het structureel openblijven van het kroondomein te zijn.
In september werd bij paleis Het Loo gedemonstreerd voor het openhouden van het kroondomein, onder meer door de Faunabescherming en de Partij voor de Dieren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!