Nieuws

Kamervragen over vervuilde grond Barneveld

CDA-Kamerlid Jaco Geurts gaat Kamervragen stellen over de mogelijk vervuilde grond in Barneveld. Geurts woont in Voorthuizen, waar mogelijk ook vervuilde grond is gebruikt bij het aanleggen van een nieuwbouwwijk. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - CDA-Kamerlid Jaco Geurts gaat Kamervragen stellen over de mogelijk vervuilde grond in Barneveld. Geurts woont in Voorthuizen, waar mogelijk ook vervuilde grond is gebruikt bij het aanleggen van een nieuwbouwwijk.
Afvalverwerkingsbedrijf Vink uit Barneveld zou volgens het televisieprogramma Zembla vervuilde grond hebben geleverd voor de bouw van onder andere twee nieuwe wijken in Barneveld.

Commotie

Volgens de CDA'er zijn de betrokken bewoners geschrokken. 'Dan sta je 's-ochtends op en dan hoor je ineens dat mogelijk je grond vervuild is', aldus Geurts. 'Dat geeft natuurlijk behoorlijk wat commotie.' 
Luister hier naar Jaco Geurts in gesprek met Nieke Hoitink: 

Kamervragen

'Er zijn veel vragen te stellen', zegt Geurts. 'In eerste instantie door de inwoners, maar ook wij hebben vragen.' De CDA-fractie zal minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onder meer vragen over welke informatie zij beschikt en of de Inspectie Leefomgeving en Transport betrokken is. Daarbij zou Geurts graag reflecteren op deze zaak. 'Het is niet de eerste keer dat er schonegrondverklaringen worden afgegeven en er later blijkt dat er toch wat aan de hand is.' De Kamervragen zullen waarschijnlijk gesteld worden tijdens een van de begrotingsdebatten deze week.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Vragen bij buurtbewoners over vervuilde grond

Extra raadsvergadering

De gemeente Barneveld houdt vrijdag om 19.00 uur een extra raadsvergadering over de kwestie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!