Gemeente Buren

'Dood Nathalie was zelfverdediging'

Politie bij de flat van het slachtoffer.
De 46-jarige verdachte die dinsdag voor de rechter stond voor het vermoorden van de 21-jarige Nathalie uit Buren, geeft toe dat hij haar de fatale klappen heeft verkocht. Maar de Tielenaar spreekt van noodweer. © Bart Meesters
BUREN - De 46-jarige verdachte die dinsdag voor de rechter stond voor het vermoorden van de 21-jarige Nathalie uit Buren, geeft toe dat hij haar de fatale klappen heeft verkocht. Maar de Tielenaar spreekt van noodweer.
Nathalie werd op 1 januari dood gevonden in haar huis. De man uit Tiel wordt verdacht van moord, verkrachting en brandstichting. Volgens de forensisch patholoog is Nathalie om het leven gekomen door stompen en geweld op het hoofd. De verdachte ontkent dat hij haar heeft verkracht.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de tekst):
'Dood Nathalie was zelfverdediging'

Wodkafles

De Tielenaar verklaarde in de rechtbank dat hij de fatale klap uitdeelde. Het liep volgens hem uit de hand toen Nathalie op die bewuste avond teleurgesteld uit de slaapkamer kwam. Ze had een jerrycan en een stang in haar hand en sprenkelde benzine. 
De 46-jarige man zegt haar uit zelfverdediging geslagen te hebben met een volle wodkafles nadat hij zelf was aangevallen en geslagen met de stang. Nathalie zou geroepen hebben dat ze de boel in brand zou steken.

Onderzoek in Pieter Baan centrum

De officier van justitie verzocht aan de rechtbank om de verdachte te laten observeren in het Pieter Baan Centrum om na grondig onderzoek te kunnen komen tot een eis voor tbs met dwangverpleging. De rechtbank ging daarin mee. De zaak loopt hiermee zo'n negen maanden vertraging op.
De verdachte wil niet meewerken aan een dergelijk onderzoek. Zijn advocaat verzocht de rechter de vordering af te wijzen. 

Eerdere veroordeling

De 46-jarige Tielenaar heeft eerder 15 maanden celstraf gekregen en is door het hof veroordeeld voor verkrachting van zijn toenmalige partner. Zijn ex-partner verklaarde dat de man agressief was en dat zij bont en blauw geslagen werd als dingen niet gebeurde zoals hij dat wilde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!