Gemeente Doetinchem

Garagemedewerkers lunchen langer voor betere cao

Medewerkers van Broekhuis Opel in Doetinchem en Groenlo gaan dinsdag mogelijk hun lunchpauze verlengen om zo een betere cao af te dwingen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag. © Google
DOETINCHEM - Medewerkers van Broekhuis Opel in Doetinchem en Groenlo gaan dinsdag mogelijk hun lunchpauze verlengen om zo een betere cao af te dwingen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag.
De onderhandelingen voor de cao's Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven zijn vastgelopen. Vakbonden FNV en CNV hebben een ultimatum gesteld dat dinsdag 6 november om 07.00 uur afloopt.

Reparaties vertraagd

Mocht er dinsdagochtend nog geen uitkomst zijn, dan zal er op meerdere plaatsen in het land worden gestaakt. In Nieuwegein en Assen zal 24 uur lang worden gestaakt, wat gevolgen kan hebben voor Mercedes-dealers. Vanuit Nieuwegein worden onderdelen geleverd aan andere garages. Door de staking kunnen reparaties aan Mercedessen vertraging oplopen.
In Doetinchem en Groenlo zal er vooralsnog alleen actie worden gevoerd door het verlengen van de lunch.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!