Gemeente Arnhem

Golfster Anne van Dam mag kunsten in Amerika laten zien

Golfster Anne van Dam is erin geslaagd een speelkaart te bemachtigen voor de Amerikaanse vrouwentour LPGA. De Arnhemse verdiende haar ticket voor het hoogste profniveau in de zogeheten Q-Series. Die finale van de kwalificaties ging over acht ronden, in totaal 144 holes. © ANP
ARNHEM - Golfster Anne van Dam is erin geslaagd een speelkaart te bemachtigen voor de Amerikaanse vrouwentour LPGA. De Arnhemse verdiende haar ticket voor het hoogste profniveau in de zogeheten Q-Series. Die finale van de kwalificaties ging over acht ronden, in totaal 144 holes.
Van Dam eindigde in het marathontoernooi op de golfbanen van Pinehurst (North Carolina) op de gedeelde vijftiende plaats en daarmee zat ze riant bij de eerste 45 die volgend jaar mee mogen doen aan de toernooien van de LPGA. Ze sloot weliswaar af met haar minste ronde (75 slagen) van het toernooi, maar het was ruim voldoende.
Van Dam (23) speelt sinds 2015 als prof op de Europese Tour. Ze won twee toernooien, waarvan de laatste afgelopen september in het Ladies Open van Barcelona.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!