REGIO8

Man uit Groenlo de bak in voor drugshandel

Een 34-jarige man uit Groenlo is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf vanwege het bezit van XTC, de handel in harddrugs en het beledigen van een politieagent. Vier maanden van deze straf hoeft de man niet uit te zitten als hij zich laat behandelen en binnen twee jaar geen nieuwe strafbare feiten pleegt. © REGIO8
ULFT - Een 34-jarige man uit Groenlo is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf vanwege het bezit van XTC, de handel in harddrugs en het beledigen van een politieagent. Vier maanden van deze straf hoeft de man niet uit te zitten als hij zich laat behandelen en binnen twee jaar geen nieuwe strafbare feiten pleegt.
De Groenloër werd op 10 augustus 2017 aangehouden terwijl hij in het bezit was van 220 XTC-pillen. Na doorzoeking van zijn telefoon bleek dat de 34-jarige aan meerdere personen verkocht. De rechtbank vond dat er voor zowel het in bezit hebben van de pillen als voor het dealen en de belediging van de politieagent genoeg bewijs was.
Volgens de advocaat van de verdachte had de auto van de man niet doorzocht had mogen worden, omdat er te weinig aanwijzingen waren dat de man strafbare feiten pleegde. De rechtbank oordeelde anders, omdat de man al had toegezegd dat de politie in zijn auto mocht kijken.