Gemeente Aalten

Aaltenaar (84) mogelijk slachtoffer babbeltruc, auto gestolen

De auto van een 84-jarige Aaltenaar is woensdagmiddag gestolen van de parkeerplaats van de Albert Heijn in Aalten. De bejaarde man is mogelijk het slachtoffer geworden van een babbeltruc. © REGIO8
AALTEN - De auto van een 84-jarige Aaltenaar is woensdagmiddag gestolen van de parkeerplaats van de Albert Heijn in Aalten. De bejaarde man is mogelijk het slachtoffer geworden van een babbeltruc.
De diefstal vond plaats tussen 14.15 en 15.15 uur. De 84-jarige Aaltenaar was bezig met boodschappen in zijn auto te laden, toen hij door een man op afstand om hulp werd gevraagd. Het slachtoffer liep naar de man toe, die hem vervolgens slechts vroeg naar de weg richting de Meiberg in Aalten. Na het gesprek draaide het slachtoffer zich om en bleek zijn grijze Hyundai I10 met nummerbord 20-RNX-7 weg te zijn. Ondertussen was ook de andere man vertrokken.
Of de man medeplichtig is aan de diefstal, is niet bekend. De familie heeft inmiddels aangifte gedaan en roept getuigen op om zich te melden bij de politie. Een oproep van de familie is op sociale media honderden keren gedeeld.