Betaald voetbal

Vitesse klopt Heracles in bekerduel en stoomt door naar achtste finales

ALMELO - Vitesse heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Heracles werd in Almelo met 2-0 verslagen door de club uit Arnhem. Buitink na rust en Odegaard voor rust scoorden.
Vitesse begon met Doekhi centraal achterin voor de geblesseerde Van der Werff. De Rotterdammer speelde een prima wedstrijd, maar dat gold voor de hele weg. 'Ik ben heel tevreden over wat we vandaag lieten zien', zei trainer Leonid Slutskiy dan ook.

IJverige Odegaard

Heracles had thuis nog niets laten liggen in de competitie en probeerde ook nu weer om de tegenstander direct te overrompelen. Dat lukte echter niet. Vitesse hield de rijen gesloten en kreeg met Odegaard de eerste grote kans. De Noor was ijverig en speelde doelgericht. Heracles meldde zich ook. Eduardo zat mis en Kuwas verprutste een enorme mogelijkheid op de 1-0. Ook Peterson was dichtbij een goal.
Toen Odegaard met een verwoestende uithaal Vitesse wel op voorsprong had gebracht, konden de Arnhemmers vanuit de leunstoel iets meer afwachten. Vitesse gaf nauwelijks iets weg en controleerde het duel grotendeels. Darfalou probeerde het nog met een krachtige kopbal, maar de Algerijn had het geluk niet aan zijn zijde.

Knal Linssen

In de tweede helft was er opnieuw niet veel aan de hand. Heracles drong af en toe wel aan, maar Vitesse hield goed stand en loerde ondertussen op meer. Het mooiste schot van de avond was van Linssen die de onderkant van de lat raakte. Vlak voor de lijn plofte de bal er weer uit. De ruimtes werden groter en in de slotfase bediende Linssen invaller Buitink met een subtiel pasje. Buitink rondde bekwaam af en het duel zat op slot (0-2) 

Eindstand 0-2

Afgelopen! Vitesse gaat door naar de achtste finales!
89e: Thomas Buitink beslist het hier in Almelo op aangeven van Linssen. Knappe goal. Het is 0-2. Mooi voor de jonge aanvaller die is aangevallen bij Vitesse na rust.
77e: vrije trappen van Kuwas zijn gevaarlijk. Ook nu weer. Eduardo bokst voor de voeten van Dalmau maar die laat de rebound onbenut. Het blijft spannend. Vitesse komt steeds dichterbij de achtste finales.
74e: enorme kans voor Darfalou die faalt oog in oog met keeper Brouwer. Vitesse verzuimt het karwei af te maken. Prachtige assist overigens van Bero.
66e: geweldige pegel van Linssen. De bal ploft er via de onderkant van de lat weer uit. Vitesse heeft pech want de bal was bijna over de lijn. Nog altijd 0-1 in Almelo.
55e: De tweede helft is inmiddels in volle gang. Vitesse houdt nog stand, maar de druk wordt wel wat groter van de thuisploeg die dit seizoen alles nog won op het eigen kunstgras.
Martin Odegaard maakte tot nu toe de enige goal in de bekerclash met Heracles (foto Omroep Gelderland)
40e: Het is 1-0 voor Vitesse. Prachtige goal van Martin Odegaard! Het is zijn eerste als huurling van Real Madrid in dienst van Vitesse.
De coaches van Vitesse op een rijtje. Helemaal links Leonid Slutskiy.
29e: Het golft aardig op en neer in Almelo. Krachtige kopbal van Darfalou, de vervanger van de langdurig geblesseerde Matavz. Brouwer tikt de bal over de lat
Na 25 minuten: Vitesse kreeg de eerste kans via Odegaard. ZIjn schot werd uit de hoek getikt door Brouwer. Daarna was Heracles dichtbij. Eerst na een blunder van doelman Eduardo, maar Kuwas schoot in het zijnet. Even later knalde Peterson net voorlangs.
Onlangs won Vitesse nog ruim in Arnhem in de eredivisie. Het werd 4-0. Heracles is thuis nog zonder puntenverlies.
Opstelling: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clarke; Serero, Bero, Foor; Odegaard, Darfalou, Linssen
 Maikel van der Werff is er niet bij vanwege een knieblessure. Danilo Doekhi vervangt hem.
In 2015 was het bekerduel tussen Heracles en Vitesse memorabel. Trainer Peter Bosz werd met een rode kaart weggestuurd door scheidsrechter Makkelie. Vitesse kreeg op het veld ook nog drie keer rood en werd uitgeschakeld na verlenging. Bosz werd geschorst en Vitesse ging bij de tuchtcommissie in beroep.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!