RTV Nunspeet

Wethouder ontbijt bij pleeggezin

Van 31 oktober t/m 7 november wordt opnieuw de landelijke Week van de Pleegzorg georganiseerd. Tijdens de Week van de Pleegzorg grijpen ook wethouders van diverse gemeenten de gelegenheid aan om hun waardering uit te spreken naar pleegouders. In Nunspeet ging woensdagochtend wethouder Gert van den Berg van o.a. Jeugd, Gezin en Wmo ontbijten bij de familie van Tol uit Nunspeet. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Van 31 oktober t/m 7 november wordt opnieuw de landelijke Week van de Pleegzorg georganiseerd. Tijdens de Week van de Pleegzorg grijpen ook wethouders van diverse gemeenten de gelegenheid aan om hun waardering uit te spreken naar pleegouders. In Nunspeet ging woensdagochtend wethouder Gert van den Berg van o.a. Jeugd, Gezin en Wmo ontbijten bij de familie van Tol uit Nunspeet.
Met deze jaarlijkse actieweek vragen de branche organisatie Pleegzorg Nederland en de 28 pleegzorgorganisaties in Nederland alleaandacht voor het belang van pleegzorg. In aansluiting op deze week stellen 30 pleegouders van Timon, verspreid over Nederland, hun huis open op zaterdag 10 november.
Een van die pleegouders die hun huis open stellen is de familie Van Tol uit Nunspeet. Zij vertellen: “Pleegzorg is ongelofelijk belangrijk, daarom stellen we op 10 november ons huis open. Belangstellenden zijn hartelijk welkom aan de Oosterlaan 108 te Nunspeet.
Wij hopen dat het mensen aan het denken zet en de ontmoeting ze een duwtje in de goede richting geeft. Pleegzorg is ook gewoon heel erg leuk. Wanneer we vertellen dat we pleegouders zijn, horen we vaak: ‘dat zal wel moeilijk zijn!' Soms is het inderdaad lastig, maar onze ervaring is dat het ook gewoon erg leuk en waardevol is om te doen.”