Gemeente Oost Gelre

Achterhoekse multimiljonair Albert Westerman overleden

Screenshot Telegraaf
De oprichter van het Nederlandse kledingmerk State of Art, Albert Westerman, is zondag overleden in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Hij is 75 jaar geworden, zo blijkt uit overlijdensadvertenties in De Telegraaf.
LICHTENVOORDE - De oprichter van het Nederlandse kledingmerk State of Art, Albert Westerman, is zondag overleden in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Hij is 75 jaar geworden, zo blijkt uit overlijdensadvertenties in De Telegraaf.
Westerman is een telg uit een textielfamilie uit de Achterhoek. Hij was een Porsche-verzamelaar, rallyrijder en volgens het tijdschrift Quote multimiljonair.

Albert Westerman Groep

Zijn vader Albert Westerman Sr. startte in 1936 een breiatelier, waar tot aan 1980 in totaal meer dan 40 miljoen babykleertjes werden geproduceerd. Albert Westerman Jr. kwam in 1965 in dienst bij Tricotagefabriek Albert Westerman, zoals het bedrijf op dat moment heette. Hij volgde toen ook een opleiding aan de Hogere Textiel School.
Tien jaar later zou hij zijn vader opvolgen als algemeen directeur. In de jaren 80 kreeg het bedrijf de naam Albert Westerman Groep. Hij richtte in 1986 het herenmodemerk State of Art op. In veel grote plaatsen in Europa is een State of Art-winkel gevestigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!