RTV Nunspeet

Bijna 90% van de ambulances rijdt op tijd in de gemeente Nunspeet

Bleek uit cijfers dat in 2013 nog één op de drie ambulances te laat was in de gemeente Nunspeet, nu is dat anders. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Bleek uit cijfers dat in 2013 nog één op de drie ambulances te laat was in de gemeente Nunspeet, nu is dat anders.
René Smit, manager ambulancezorg van het Witte Kruis, vertelt dat anno 2018 slechts één op de tien ambulances nog te laat is, wat automatisch betekent dat bijna negentig procent op tijd komt na een melding. Reden voor deze verbetering is onder meer de betere plaatsing van ambulances in de regio.
De zogeheten voorwaarden scheppende plaatsen (VWS) zijn veranderd, geldend voor Nunspeet en ‘t Harde. Zo staan er nu in totaal ambulances in Harderwijk, Elburg, Nunspeet, Ermelo, ’t Harde en Heerde. 'Door de auto’s goed neer te zetten zien wij een verbetering', aldus Smit. In overleg met de gemeente Nunspeet wordt later bepaald of de huidige standplaats aan de Elspeterweg wordt verlengd.
Burgemeester Van de Weerd van de gemeente Nunspeet is blij te horen dat de cijfers verbeterd zijn en dat de standplaats aan de Elspeterweg een positieve bijdrage daaraan levert. Toch heeft Van de Weerd wel een kanttekening. 'We zijn nog niet helemaal tevreden want de norm is vijfennegentig procent en dat halen we nog niet. En hoewel we in Nunspeet misschien wel de norm halen, in kernplaatsen zoals Elspeet is dat nog niet het geval. Dat vinden we als gemeente niet acceptabel.'