Nieuws

Frank Futselaar loopt persoonlijk record op halve marathon Valencia

Atleet Frank Futselaar heeft in Valencia een persoonlijk record op de halve marathon gelopen. De 27-jarige Arnhemmer kwam tot een tijd van 1.05.30. Hij werd 42ste en was daarmee de snelste Nederlander. © Frank Futselaar
VALENCIA - Atleet Frank Futselaar heeft in Valencia een persoonlijk record op de halve marathon gelopen. De 27-jarige Arnhemmer kwam tot een tijd van 1.05.30. Hij werd 42ste en was daarmee de snelste Nederlander.
Futselaar was de laatste jaren vooral actief op de 5 en 10 kilometer. Op die laatste afstand werd hij vorig jaar Nederlands kampioen, dit jaar pakte hij het brons. Op de 5 kilometer won hij zilver.
Futselaar richt zich langzamerhand op de langere afstanden. Hij heeft een olympische droom: meedoen op de marathon op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dankzij een sponsorproject kan de leraar zich helemaal op het hardlopen richten.

Doel was onder de 1.06

'Ik wilde graag onder de 1.06 lopen', laat Futselaar vanuit Valencia weten. 'Dus ik ben blij met mijn PR.' Zijn vorige persoonlijk record was ruim 2 minuten langzamer.
Futselaar opende de eerste 5 kilometer onder de 15 minuten. In het middengedeelte moest hij het tempo iets laten zakken, waarna hij in de laatste 5 kilometer flink wist te versnellen.
In het voorjaar van 2019 wil Futselaar zijn eerste marathon lopen. Welke het wordt, weet hij nog niet.

Winnaar loopt wereldrecord

De Keniaan Abraham Kiptum bracht in Valencia het wereldrecord op de halve marathon op zijn naam. Kiptum liep de 21,1 kilometer in een tijd van 58.18. Daarmee was hij 5 seconden sneller dan de Eritreër Zersenay Tadese, die in 2010 in Lissabon het wereldrecord op zijn naam zette.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52