RTV Arnhem

Van der Zee: duurzame distributie voor de hele binnenstad

In Arnhem moet een schoon stadsdistributiesysteem komen. Wethouder Roeland van der Zee van mobiliteit heeft dit donderdag gezegd naar aanleiding van de introductie van elektrische bakfietsen van PostNL in de binnenstad. 'Daar profiteren de Arnhemse ondernemers zelf van, maar ook de bewoners en bezoekers van de binnenstad.' © Heidi Focus (PostNL
ARNHEM - In Arnhem moet een schoon stadsdistributiesysteem komen. Wethouder Roeland van der Zee van mobiliteit heeft dit donderdag gezegd naar aanleiding van de introductie van elektrische bakfietsen van PostNL in de binnenstad. 'Daar profiteren de Arnhemse ondernemers zelf van, maar ook de bewoners en bezoekers van de binnenstad.'
De VVD'er wil dit in overleg met de ondernemers van de binnenstad doen. PostNL heeft donderdag de elektrische bakfietsen in de binnenstad laten zien. Van der Zee ontving als eerste Arnhemmer een elektrisch bezorgd pakket.
De introductie van de fietsen is onderdeel van een plan om in 2025 alle postpakketten in de binnensteden van de 25 grootste steden op deze manier te bezorgen. 'Volledig uitstootvrij',stelt een woordvoerster van het bedrijf. Van der Zee zegt dit toe te juichen. Hij wil daarom meer dan de post alleen duurzaam laten afleveren.
Om Arnhem kennis te laten maken met het fenomeen, reed donderdag een bezorger op een moderne elektrische bakfiets de post rond. Hij werd vergezeld door vier collega’s op historische fietsen en in de traditionele kledij van toen.