Gemeente Arnhem

Museum Arnhem op bezoek bij ouderen

Museum Arnhem, gesloten in afwachting van een grootscheepse verbouwing, gaat met kunstwerken naar zorgbehoevende senioren in de stad. Aan de hand van die werken gaat het met deze mensen herinneringen ophalen, zoals aan hun schooltijd. © Museum Arnhem
ARNHEM - Museum Arnhem, gesloten in afwachting van een grootscheepse verbouwing, gaat met kunstwerken naar zorgbehoevende senioren in de stad. Aan de hand van die werken gaat het met deze mensen herinneringen ophalen, zoals aan hun schooltijd.
Zogenoemde KIJKwijzers, gepensioneerden opgeleid door Museum Arnhem, gaan maandelijks op bezoek bij cliënten van verschillende dagbestedinglocaties van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA). Ze nemen niet de kunstwerken zelf mee, maar reproducties zoals van Sint Nicolaas Stilleven van Dick Ket, waarmee ze met de ouderen terugkijken op de sinterklaasfeesten die ze beleefd hebben.

Verbouwing

De verbouwing van Museum Arnhem kwam begin dit jaar op de lange baan toen geen aannemer werd gevonden die de klus voor het beschikbare geld wilde klaren. De Arnhemse gemeenteraad beslist in november/december van dit jaar wat de beste optie is voor Museum Arnhem.
Het beroemde bureau Benthem Crouwel Architecten ontwierp de uitbreiding en veranderingen van het museum.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52