Nieuws

Voorstanders Zwarte Piet roeren zich in stadhuis Arnhem

ARNHEM - Voorstanders van Zwarte Piet hebben woensdagavond in Arnhem van zich laten horen tijdens de vergadering van de gemeenteraad.
De betogers reageerden op het idee van GroenLinks om te praten over een andere kleur voor Zwarte Piet. Dat vinden de actievoerders maar onzin. 
De aanhangers van Zwarte Piet lieten met spandoeken weten hoe zij er over denken. Arnhemmer Rob Garritsen kondigde de actie eerder aan op Facebook. Ook de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) hing een spandoek op aan de publiekstribune in de raadzaal.

'Geen racisme'

Met racisme heeft het hulpje van Sinterklaas in de ogen van Garritsen niets te maken. 'Zwarte Piet is zo zwart omdat ze zo zwart als roet worden door de schoorsteen', verduidelijkt Garritsen. Volgens hem kunnen ouders dat goed uitleggen en hebben kinderen daar begrip voor.
Tijdens de raadsvergadering gaf burgemeester Ahmed Marcouch aan dat de kleur van Zwarte Piet tijdens de intocht een zaak is van de stichting die de intocht organiseert. Wel wil hij met de stichting in gesprek gezien de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet. Marcouch ziet het Sinterklaasfeest graag als 'een feest waarin alle kinderen in Arnhem zich kunnen herkennen'.
Voorstanders van Zwarte Piet hebben woensdagavond in Arnhem van zich laten horen tijdens de vergadering van de gemeenteraad. © Omroep Gelderland

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!