RTV Nunspeet

Spoorwerkzaamheden rondom Nunspeet

Eind oktober/half november 2018 gaat Strukton Rail in opdracht van ProRail werkzaamheden uitvoeren aan het spoor in de gemeente Nunspeet. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Eind oktober/half november 2018 gaat Strukton Rail in opdracht van ProRail werkzaamheden uitvoeren aan het spoor in de gemeente Nunspeet.
In het weekend van week 44, vrijdag 2 november 02:00 tot maandag 5 november 06:00, worden de wissels vlak voor station Nunspeet vervangen. Ook zullen er een aantal vernieuwingen rondom de overweg aan de Hierderweg plaatsvinden. De overweg is die dag geheel afgesloten.
In het weekend van week 46, zaterdag 17 november 02:00 tot maandag 19 november 04:00, worden ook enkele werkzaamheden uitgevoerd. Bij station Nunspeet zal het overpad van station Nunspeet vernieuwd worden en ook zal er een grondverbetering plaatsvinden. De overwegen aan de Schotweg en het Groenelaatje zullen geheel worden vernieuwd. Deze overwegen zullen het hele weekend ook afgesloten zijn.

Overlast

De werkzaamheden worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Omwonenden kunnen hier overlast van ervaren. Zo zullen er soms ook overwegen compleet afgesloten worden voor wegverkeer. Dit is nodig voor de veiligheid, maar ook om het werk te kunnen uitvoeren.
Er worden omleidingsroutes ingesteld. In deze twee weekenden is er geen treinverkeer van en naar station Nunspeet. Er worden daarom bussen ingezet. Deze rijden vanaf het Veluwetransferium.