Nieuws

Met een bijzonder verhaal de finish over

De een loopt voor haar overleden moeder, de ander met een verschrikkelijke ziekte. Twaalf zeer gemotiveerde mensen gaan de uitdaging aan om vanaf het nulpunt te trainen voor de '8 van Apeldoorn'. Deze 8 kilometer vindt plaats tijdens de Midwintermarathon op 3 februari. Gelderland Sport is erbij en volgt de ups en downs van de deelnemers. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De een loopt voor haar overleden moeder, de ander met een verschrikkelijke ziekte. Twaalf zeer gemotiveerde mensen gaan de uitdaging aan om vanaf het nulpunt te trainen voor de '8 van Apeldoorn'. Deze 8 kilometer vindt plaats tijdens de Midwintermarathon op 3 februari. Gelderland Sport is erbij en volgt de ups en downs van de deelnemers.
(de tekst gaat verder na de video):
Met een bijzonder verhaal de finish over
Maandagavond was de kick-off van het traject dat wordt begeleid door Dennis Licht. De 13-voudig Nederlands kampioen hardlopen wil iedereen helpen om in beweging te komen. 
Bijvoorbeeld iemand zoals Tineke, zij heeft jarenlang niet meer gesport door allerlei medische complicaties, maar staat nu vooraan om dit doel te realiseren. Of Annet. Zij is moeder van twee kinderen en houdt het hardlopen niet lang vol, de motivatie is soms ver te zoeken.

Team met deskundigen

Maandagavond werden de deelnemers allemaal grondig getest. Zij zijn allemaal fit genoeg om aan te sluiten bij het 'runningteam', dat wordt begeleid door een team vol met deskundigen. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers zo goed mogelijk kunnen trainen. Hoe dat gaat? Dat ziet u vanaf woensdag in het programma Gelderland Sport, vanaf 18.30 uur. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52