Instellingen

Man (22) die vader neerstak moet naar psychiatrisch ziekenhuis

Een 22-jarige man uit Elspeet die zijn vader meerdere keren stak met een mes, hoeft niet de cel in, maar wordt een jaar lang behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. © PIXNIO/Archief
ELSPEET - Een 22-jarige man uit Elspeet die zijn vader meerdere keren stak met een mes, hoeft niet de cel in, maar wordt een jaar lang behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis.
De man maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan poging tot doodslag. Hij bekende dat hij op 31 maart zijn vader meerdere keren met een mes stak. Dat gebeurde in zijn ouderlijke woning.

Buikspieren doorgesneden

Zijn vader liep bij de aanval een steekwond op aan zijn rechterflank. Hierbij werden zijn buikspieren doorgesneden en zijn lever geraakt, aldus de rechtbank. Ook liep het slachtoffer diverse steekwonden op in zijn gezicht en op zijn hoofd.
De psychiater en psycholoog die de zoon onderzochten, adviseerden de rechtbank om de man ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Dit advies wordt opgevolgd. Dat betekent dat de rechtbank de man ontslaat van alle rechtsvervolging.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!